De sportieve schoen voor jong en oud

De dames sneaker is een comfortabele schoen voor jong en oud. Deze schoen is onder andere geschikt voor sportieve activiteiten zoals wandelen, fietsen of hardlopen. Naast dat deze schoen geschikt is voor activiteiten, kan deze schoen ook een frisse  touch geven aan uw outfit!

Waar komt de sneaker vandaan?

De reclamevakman, Henry Nelson McKinney, heeft de term ‘sneaker’ rond de 20e eeuw leven ingeblazen. De sneaker was hiervoor namelijk doorgaans bekend als sportschoen of gymp. Andere benamingen voor de sneaker zijn Trainers, Joints, Kicks en Grips. Met de term sneaker wordt eigenlijk een gangbare loopschoen bedoeld. Deze schoenen zijn oorspronkelijk bedoeld voor sportieve activiteiten zoals basketbal en croquet. Tegenwoordig worden dames sneakers door veel vrouwen gedragen en worden ze beschouwd als comfortabele en modieuze schoenen.

Wat maakt een sneaker zo comfortabel?

U vraagt zich misschien af, wat maakt deze schoen zo comfortabel? Het antwoord op deze vraag is het volgende; de sneaker is ontworpen om er lang op te bewegen en sporten. Hierdoor is de zool van een sneaker comfortabeler dan bijvoorbeeld een dameslaars of hakschoen. De zool van een sneaker bestaat doorgaans uit:

– Polyurethaan

– Schuim pallets

De grondstof polyurethaan wordt vaak gebruikt in het middengedeelte van de sneaker. Het materiaal is schok dempend, voelt zacht aan en draagt bij aan het draagcomfort.

De functie van de schuim pallets in uw schoen is ongeveer gelijk aan de grondstof die hierboven genoemd is. Het is zeer schok dempend materiaal en kan in allerlei vormen gegoten en gespoten worden. Hiernaast is de sneaker ontworpen zodat je voeten er in kunnen luchten. Hierdoor ontstaan er geen onaangename tempraturen aan uw voeten of vervelende geurtjes.

Zoals hierboven al beschreven is de dames sneaker een begrip voor jong en oud, geschikt voor zowel sportieve als modieuze doeleinden. De sneaker is een goede aankoop waar u lang plezier van zult hebben, uw voeten zouden u ieder geval dankbaar zijn!