Waar moet je rekening mee houden bij het bedenken van een bedrijfsnaam?

Wil jij een eigen bedrijf beginnen? Dan is het natuurlijk handig om te beginnen met een bedrijfsnaam. Als je een bedrijfsnaam wilt bedenken, dan dien je aan veel punten te denken. Er zitten namelijk veel ongeschreven en geschreven regels aan het bedenken van een bedrijfsnaam verbonden. Zo dient een bedrijfsnaam nog beschikbaar te zijn en dient het geen misleidende naam te zijn. Daarnaast moet de naam wel pakkend zijn en duidelijk omschrijven waar je bedrijf voor staat.

Verzin een duidelijke bedrijfsnaam 

Het is van belang om een duidelijke bedrijfsnaam te bedenken. Als je dit niet doet, zal de bedrijfsnaam niet passen bij het bedrijf zelf. Hierdoor zal de naam van het bedrijf niet blijven hangen bij de meeste mensen. Als je een bedrijfsnaam dient te bedenken, kan het handig zijn om hier hulp bij in te schakelen. Een bedrijfsnaam bedenken is namelijk niet zo makkelijk als je denkt. Je dient namelijk met veel punten rekening te houden. Zo dien je te kijken naar het onderwerp, maar ook naar de beschikbaarheid van de naam. Het kan namelijk voorkomen dat de bedrijfsnaam die jij hebt bedacht, al in bezit is van een ander bedrijf. Je kunt er dan voor kiezen om deze naam over te kopen, maar meestal is het handiger om een nieuwe naam te bedenken.  

Een bedrijfsnaam kopen

Als je een sterke bedrijfsnaam wilt hebben voor je eigen bedrijf, dan heb je ook de mogelijkheid om een bedrijfsnaam te kopen. Je kunt makkelijk een bedrijfsnaam kopen via het internet. Deze bedrijfsnamen zijn over het algemeen al bekend waardoor je wellicht makkelijker een klantenkring opbouwt. De prijzen per bedrijfsnaam verschillen sterk. Zo kan de prijs voor alleen een naam al snel meer dan 500 euro kosten. Echter, in sommige gevallen is dat het meer dan waard.

Laat de website met het bedrijfsnaam matchen

Als je een website wilt maken voor je bedrijf, dan is het handig om mooie websites te laten maken die passen bij je bedrijf. Hierdoor wordt de website aantrekkelijk voor klanten waardoor je een grotere kans hebt dat je iets verkoopt. Als je een website wilt maken, dan dien je het juiste onderwerp erbij te pakken. Dit onderwerp dien je te gebruiken voor je website, bedrijfsnaam en bedrijf zelf. Dit zal dan allemaal in contact met elkaar staan. Klanten zouden dan ook sneller de bedrijfsnaam onthouden waardoor je eerder vaste klanten opbouwt.

Een icoon maken voor in de zoekbalk 

Als de website helemaal klaar is, dan is het erg handig om een icoon te maken voor in de zoekbalk. Naast de naam van de website zie je dan de icoon van jouw bedrijf. Als je een bouwbedrijf hebt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hamer als icoon. Een icoon kun je zelf maken maar je hebt ook de mogelijkheid om een icoon te laten maken. Het hangt er hierbij vooral vanaf hoe handig je bent. Als je hier totaal geen ervaring in hebt, dan is het vaak een slimme zet om dit uit te besteden.