Sedummatten

Sedummatten gebruikt men als een duurzame dakbedekking. Door het gebruik van sedumplanten kunnen sedummatten worden gemaakt. Voor het kweken van deze planten worden cocosmatten gebruikt. Het mooie van deze matten is dat er op een mat meerdere soorten sedumplanten groeien. Er zijn meerdere soorten sedumplanten die bij het aanleggen van daken gebruikt kunnen worden. Alle planten hebben hun eigen bloeiperiode. Zo is de kans dus groot dat jouw dak tijdens een groot deel van het jaar in bloei staat. De matten zijn erg makkelijk aan te brengen op jouw dak. Je hoeft ze namelijk alleen uit te rollen bij het bekleden van het dak.

De verschillen in sedummatten

Wanneer jij de matten gaat aanschaffen, zul je merken dat er veel opties zijn. Er zijn meerdere planten waaruit je kan kiezen voor jouw matten. Koop jij de sedummatten kant en klaar, wat ook zeker een optie is, dan is er minder ruimte om zelf te kiezen van welke planten de matten gemaakt moeten zijn. Toch is er een manier waarop jij toch jouw eigen wensen in vervulling kan brengen. Je kunt namelijk ook losse sedumplanten kopen naar eigen keuze. Ook het aanbrengen van deze losse planten is geen reden voor frustratie. Je hoeft ze alleen maar in de matten te steken en daarmee is het werk af.

Waarom kiezen mensen voor deze matten?

Er zijn vele mensen die een sedumdak kiezen omdat ze dit gewoon mooi vinden. En dit klopt ook. Esthetisch gezien is er veel aan zo’n dak. Jouw dak staat letterlijk in bloei! Toch is er meer dan een mooi uiterlijk dat zo een dak met zich mee brengt. Zo een dak is namelijk geweldig voor isolatie. In de wintermaanden blijft de kou makkelijker buiten, waardoor het binnen heerlijk warm blijft. Dit leidt ook tot een lagere energierekening door minder gebruik van de verwarming. In de zomermaanden is het juist heerlijk koel, omdat de hitte buiten blijft. Weet je dat zo’n dak ook een natuurlijk geluiddemper is? Je hebt dus minder snel last van geluidsoverlast. Ook biedt het voordeel voor jouw gezondheid. Door een groen dak komt er namelijk meer zuurstof vrij, wat een geweldig effect heeft op jouw gezondheid.

Is het financieel gezien wel handig zo’n dak aan te schaffen?

Het is erg duurzaam om zo’n dak aan te schaffen. Een sedum dak gaat drie keer zo lang mee. Er is dus geen reden om te vrezen dat dit financieel gezien voor extreme hoge kosten zal zorgen.