Wat houd een post hbo opleiding in?

Als je in Nederland woont of het land bezoekt om te studeren, kun je twee soorten instellingen voor hoger onderwijs tegenkomen. Het zijn HBO en WO. Voor meer praktische toepassingen is het Hoger Beroepsonderwijs (HBO) meer aan te raden. Je kunt ook overwegen een post hbo management opleiding te volgen als je je bachelordiploma aan de instelling hebt behaald. Wie afstudeert aan het hbo kan direct aan de slag of een master doen aan het wo. Ook na je studie kun je cursussen volgen.

Post HBO Onderwijs en Cursussen

HBO-instellingen bieden een aantal veel voorkomende majors aan, waaronder elektrotechniek, toerisme, onderwijs, informatica, management, marketing, enzovoort. Ze bieden echter geen masteropleidingen of nascholing aan. Dan kun je ofwel een masteropleiding in het wo volgen, ofwel post hbo opleidingen volgen. Studenten die afstuderen aan het hbo hebben de vrijheid om hun toekomst te kiezen. Dat betekent dat je ofwel zo snel mogelijk kunt werken ofwel een masteropleiding kunt volgen. Het mooie is dat hbo praktischer is, zodat studenten na hun afstuderen sneller aan een baan kunnen komen.

Post HBO Onderwijskwalificatie

Als je een post-HBO-opleiding wilt volgen, moet je daarvoor gekwalificeerd zijn. De meest elementaire eis is niemand minder dan een bachelordiploma. Hierin staat dat je bent afgestudeerd aan de instelling. Vervolgens moet je beslissen welk type specialisatie je wilt volgen in de masteropleiding of post-hbo-opleiding. Zorg ervoor dat het betrekking heeft op je vorige major. Een andere verplichte vereiste is Engels taalonderwijs. De reden is dat Engels een gangbare taal is geworden in het hoger onderwijs.

De toekomst van post-hbo-onderwijs

Ook al hebben hbo-instellingen geen masteropleiding of meer vakken verzorgd voor degenen die hun bachelor hebben behaald, je kunt het in de toekomst wel verwachten. Zo hoef je niet naar een andere instelling (wo) te verhuizen als je na je hbo-opleiding een hogere opleiding wilt gaan volgen.