Wat zijn omega 3 vetzuren?

omega 3

Omega 3 zijn meervoudige onverzadigde vetzuren, die van grote toegevoegde waarde zijn voor je lichaam. De werking van deze vetzuren heeft bijvoorbeeld tot gevolg dat de conditie van hart en vaten positief wordt beïnvloed. De vetzuren geven beschermen deze belangrijke organen tegen allerlei aandoeningen. Ook is er een gunstige werking op de bloeddruk en het functioneren van de hersenen. De vetzuren helpen ook de ogen en huid in hun werking en hebben een remmend effect op verouderingsklachten van deze lichaamsfuncties. Kortom de werking is zeer breed en zeer positief. Meer recente onderzoeken tonen aan dat bij depressies en slaapproblemen het raadzaam is voldoende van deze vetzuren tot je te nemen. Dit geldt

omega 3

Waar zit omega 3 in?

Via gezonden voeding kun je de vetzuren binnenkrijgen. Je kunt hierbij denken aan het gebruik van plantaardige oliën, vis en schaaldieren. Ook in vlees en bladgroenten komen de vetzuren in kleine hoeveelheden voor. Wanneer je optimaal wilt genieten van de werking van omega vetzuren, is het raadzaam om een voedingssupplement hiervoor te nemen. Er zijn verschillende typen omega vetzuren verkrijgbaar. De varianten gemaakt van algen zijn erg kostbaar. In visolie zitten ook ruime hoeveelheden omega vetzuren. Deze supplementen zijn veel goedkoper en overal verkrijgbaar. De voedingssupplementen hebben als nadeel dat gebruikers last kunnen krijgen van oprispingen. Ook maag- en darmklachten kunnen voorkomen, met name dunne ontlasting. Lang niet alle gebruikers krijgen last van deze bijwerkingen.

Hoe snel merk je effect van de inname van omega vetzuren?

Om het positieve effect van omega vetzuren te bereiken, is het noodzakelijk om enkele weken in de juiste dosering dit middel te gebruiken. Mensen met bloedverdunners kunnen het beste vooraf met hun arts overleggen over de juiste dosering. De medicatie die zij gebruiken, remt namelijk de opname van omega vetzuren. In veel gevallen is er bij hen een hogere dosering nodig.