Quercetine vitamine C: een perfecte combinatie

Je hebt voor een lichaam in topconditie een aantal zaken nodig, maar voedingsstoffen is eigenlijk wel de belangrijkste. Als je dat combineert met de basisbeginselen van voldoende slaap, voldoende beweging en ontspanning dan ben je al een heel eind. Vroeger werd er meer gekeken naar je voeding op zichzelf en werd je al snel op een dieet gezet als je anders wilde gaan leven. Tegenwoordig richten we ons meer op supplementen die we onvoldoende dagelijks binnen krijgen, zoals de welbekende multivitaminen tabletten. Maar ook de quercetine vitamine C is een goed supplement om je lichaam te ondersteunen en dan met name je immuunsysteem. 

Wat zijn de voordelen van quercetine vitamine C? 

De combinatie van quercetine vitamine C is dat het zorgt voor een boost van je immuunsysteem. Vitamine C is een bekende voor de meesten en ondersteunt je weerstand en bij vermoeidheid. Quercetine is op zichzelf een antioxidant maar ook een flavonoïde die helpt bij de opname van vitamine C. De combinatie van de vitamine C met de quercetine zorgt dus voor een verbeterde opname. 

Wie moet de combinatie van quercetine vitamine C gaan gebruiken?
Eigenlijk kan iedereen de combinatie van deze vitamines wel gebruiken. Mensen met lichamelijk zware activiteiten, zoals stratenmakers maar ook topatleten, hebben een verhoogd energieniveau nodig en een verhoogde kans op blessures. Voor deze groep is het extra aan te raden om niet alleen de basis nutriënten aan te vullen, maar ook de quercetine vitamine C. Hiermee zorg je dat je sneller herstelt van verwondingen, zoals blessures, minder snel geïnfecteerd raakt met een virus doordat je immuunsysteem op orde is en het helpt je na een infectie ook sneller te herstellen. 

De reden dat deze combinatie zo’n goede ondersteuning geeft voor mensen met een verhoogd energiebehoefte is omdat ze je lichaamscellen ondersteunen op het niveau van de mitochondriën. Je energielevel wordt beter op peil gehouden waardoor je stress beter kunt verwerken en je een fitter gevoel hebt. Daarnaast helpt het bij de opname van zink en verwijdert het zware metalen zoals kwik uit je lichaam. 

Daarnaast heeft het voor iedereen een positief effect op de gezondheid als je kijkt naar de bloedsomloop. Het helpt bij het meer elastisch maken van de vaatwanden, waardoor er een verlaagd risico is op hart- en vaatziekten, maar het helpt ook bij de ondersteuning van een goede cholesterolwaarde en bij een verlaging van je bloeddruk. Dit zijn dus algemene gezondheidsvoordelen die voor iedereen kan helpen, ook al heb je geen verhoogde energiebehoefte. 

Kies je voor supplementen of voor voeding?

Op de eerste plaats wordt natuurlijk aangeraden om quercetine vitamine C binnen te krijgen door middel van de juiste voeding. Alleen is uit onderzoek gebleken dat je gemiddeld tussen de 5mg en 40 mg van dit supplement per dag binnenkrijgt met een gezond voedingspatroon. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is tussen de 500 mg en 1000 mg, waardoor je dus niet genoeg hebt aan de dagelijkse voeding. Een supplement kan je dus helpen om wel aan de juiste dosering te komen en omdat het een in wateroplosbare stof, scheid je in je urine de te veel genomen hoeveelheden uit.