Dit is de reden waarom je een sup board kopen moet

Cochem

Steeds vaker zie je mensen een sup board kopen en daar hebben ze een hele goede reden voor. Je kunt namelijk de wereld vanaf het water verkennen en dat levert super mooie herinneringen op. Maar daarnaast is het ook goed voor je gezondheid en is het ontspannend. Je kunt alleen op pad gaan, met je huisdier, je kind of als een heel gezinsuitje. Eigenlijk kun je zeggen dat suppen een full-body workout is en een ontspannen dagje uit in één. Hieronder lees je meer over de voordelen van een supboard. 

Als je een sup board kopen gaat kies je voor een full-body workout

Als je een uur actief bezig bent op je sup board dan verbrand je ongeveer 300 calorieën. Dat staat ongeveer gelijk aan een uur lang doorwandelen. Die calorieën is een leuk onderdeel, maar daarnaast gebruik je alle spieren in je lichaam. Het is dus te vergelijken met een full-body workout. Je traint je buik-, benen en bilspieren doordat je continue bezig bent om jezelf in balans te houden. Daarnaast gebruik en train je je rug-, arm-, en borstspieren omdat je met de paddel door het water beweegt. Neem af een toe een frisse duik om af te koelen en om ook nog een stukje lekker te zwemmen. 

Houd er bij een sup board kopen wel rekening mee dat elke vorm van inspanning als tegenhanger ontspanning nodig heeft en herstel. Om blessures te voorkomen kun je het beste zorgen voor een goede opwarming, een cooling down maar ook rustdagen. Hoe enthousiast je ook bent, gebruik niet in het begin direct jouw supboard elke dag maar las pauzes in. 

Ga voor ontspanning op weg met je sup board

De maatschappij vraagt veel van ons en onze levens zijn vaak druk en we voelen ons vaak geleefd. De tijd nemen voor ontspanning is belangrijk, maar tegelijkertijd ook lastig. Een sup board kopen kan je helpen, want als je onderweg bent dan is het lastig om afgeleid te raken of gestoord te worden door anderen. Je kunt je eigen locatie uitkiezen die bij je past, van kanaal tot een meer tot de zee en het is zelfs mogelijk om yoga-oefeningen op je sup board te doen. Het enige wat je hoeft te doen is om bewust op pad te gaan met je supboard maar dan heb je wel volledig tijd voor jezelf en voor ontspanning. 

Hierom moet je dus een sup board kopen

Een sup board kopen moet je dus doen om meerdere redenen: het is leuk, je ziet de wereld vanaf het water, het is een full-body work out en het geeft ontspanning. De combinatie van deze factoren maakt dat veel mensen wereldwijd de laatste jaren zich verdiepen in deze sport en er actief mee bezig gaan. Let er wel op dat het moet worden gezien als een sport en je er dus ook op die manier mee om moet gaan. Las op tijd pauzes in, zorg voor een goede warming up en cooling down om blessures te voorkomen en vergeet geen onderhoud te plegen aan je sup board om er jarenlang plezier van te hebben.