Wat zijn pistes en wat betekenen de kleuren?

Wanneer je een heerlijke wintersportvakantie wil gaan plannen, dan wil je natuurlijk wel dat dit zo veilig mogelijk kan. De wintersportvakanties zijn erg populair onder de Nederlanders. Sommige mensen kunnen niet wachten om met hun snowboards of skiën van de pistes af te glijden. Een piste is een gebied, waarbij de sneeuw in de meeste gevallen is bewerkt of samengedrukt. Dit doen ze om ervoor te zorgen dat het gebied en de sneeuwmantel redelijk veilig is, maar ook stabiel is. Dit kan ervoor zorgen dat de kans op ongelukken wat kleiner is. De veiligheid hoort dan ook boven alles te staan! In deze blog zul je meer te weten komen over de pistes en de kleuren bij de pistes. Wanneer je bewust bent van deze informatie dan kun je veiliger met de snowboards en de skiën van de pistes af.

De kleuren van de pistes

Wanneer je bij een piste komt, dan kom je al snel een kleur tegen. Deze kleuren betekenen iets en kunnen je meer vertellen over de piste. Wanneer je geen kleur of een witte kleur bij de piste ziet, dan betekent dit dat dit een makkelijke piste is. Dit wordt ook wel de babypiste genoemd. De kleur groen betekent dat de piste makkelijk en plat is. Het kan wat korte hellingen hebben. De kleur blauw bij een piste betekent dat de moeilijkheidsgraad gemiddeld is. Verder heb je ook de kleuren rood en zwart. Rood is perfect voor mensen die al wat gevorderd zijn. De moeilijkheidsgraad bij de rode pistes kunnen verschillend zijn. Sommige kunnen erg steil zijn en andere kunnen erg vlak zijn. De zwarte pistes zijn een uitdaging. Dit is bedoeld voor gevorderden.

Angst bij de pistes

Het is mogelijk om angst te ervaren bij de pistes. Het beste wat je zou kunnen doen is naar je angsten te luisteren en in de situatie te blijven. Je kunt je richten op de ademhaling. Zorg ervoor dat je rustig ademt. Doe dit in en uit door je buik. Mocht je het alsnog te eng vinden allemaal, probeer dan zijwaarts naar beneden te stappen. Doe dit wel voorzichtig. Zorg ook dat je je goed voelt bij het materiaal dat je bij je hebt. Fijn zittende snowboard schoenen zorgt dat je rustiger op de piste staat. Je benodigde materiaal kun je online bestellen op websites.