Waarvoor gebruik je een acne patch?

Kijk je bij verzorgingsproducten, dan kan het zijn dat je de acne patch tegenkomt. Wat is dit nu precies, hoe gebruik je het en waarvoor? Zoals de naam al aangeeft is het een product dat je kunt gebruiken als je last hebt van puistjes. Een acne patch behandelt ze en zorgt er tegelijkertijd voor dat ze minder zichtbaar zijn. Zo ziet jouw huid er toch relatief egaal uit, ondanks dat je hier en daar een puistje hebt zitten! Als jij last hebt van dit probleem, dan is het dus zeker een aanrader om na te gaan of dit iets voor jou is.

Werking acne patch 

De meeste mensen vinden het behoorlijk vervelend als ze een puistje hebben en als het er meerdere zijn is het helemaal lastig. Een acne patch zou je dan dus kunnen gebruiken. Puistjes zijn niet alleen vervelend omdat ze er niet mooi uitzien, ze zijn ook vervelend omdat ze druk zetten op je huid. Het is een onaangenaam gevoel om een puistje te hebben waar spanning op staat door de hoeveelheid pus die er in zit. En als je er meerdere hebt, dan voelt dit natuurlijk helemaal onprettig aan. Een acne patch kan dan dus uitkomst bieden en dat doet het op twee manieren. In de eerste plaats zorgt het ervoor dat het de pus absorbeert, daardoor gaat het vervelende gevoel weg, je voelt minder druk en dus ook minder de neiging om er aan te zitten. We weten allemaal dat het slecht is om puisten uit te knijpen, dat het daar eigenlijk alleen maar erger van wordt. Maar door de druk kunnen we soms gewoon eigenlijk niet anders. In de tweede plaats zorgt een acne patch ervoor dat de puist minder goed zichtbaar is, hij dekt deze af en onttrekt hem zo aan het oog.

Hoe te gebruiken

Hoe gebruik je dit product nu precies? Een acne patch is eigenlijk een speciaal soort pleistertje dat je dus gewoon op kunt plakken. Je doet dit via de volgende stappen:

  • je maakt je gezicht goed schoon en droog
  • je plakt het pleistertje over de pukkel
  • je gaat verder met je verzorgingsroutine zoals altijd, brengt bijvoorbeeld crème en make-up aan
  • aan het eind van de dag maak je je gezicht schoon en verwijdert het pleistertje

Gedurende de dag trekt het speciale pleistertje dus de pus uit het puistje. Aan het eind van de dag zal de pleister wit geworden zijn, omdat het alle onzuiverheden heeft geabsorbeerd. Tijdens het gebruik beschermt de acne patch het wondje tegen infecties en doordat het een ademend materiaal is, wordt de huid niet volledig afgesloten. Doordat het pleistertje klein en vlak is, gaat het naadloos over in je huid en zien mensen het niet zitten. Helemaal niet als je het gebruikt in combinatie met make-up. Het kan voor velen dus echt een ideaal product zijn! Heb jij hier interesse in? Bij Korean Skincare & K-beauty vind je diverse merken die een dergelijk product aanbieden. Allemaal zijn ze van de hoogste kwaliteit. Koop je hier een acne patch, dan kun je dus zeker zijn van een goede werking!