Hoe werkt een online speeddate?

Een online speeddate, voor de meeste mensen zal dit nog een onbekend concept zijn. Dat is niet zo vreemd, drankjedoen is hier nog niet zo heel lang geleden mee begonnen. Via internet op zoek gaan naar een partner is een mogelijkheid die wel bij velen bekend is, maar wat moet jij je nu voorstellen bij een online speeddate? Eigenlijk is dit hetzelfde als gewoon speeddating, maar dan met het verschil dat er gewerkt wordt met koppeling via profielen en gesprekken vinden plaats via videoverbinding. Dat maakt dit concept succesvoller dan gewoon speeddaten en gewoon internetdaten.

Voordelen online speeddate

Als je wel eens met de gewone variant van deze manier van daten meegedaan hebt, dan weet je dat het grootste risico is dat je de hele avond alleen maar mensen treft die totaal niet bij jou passen. Bij de online speeddate van drankjedoen is dit risico veel minder groot. Jij maakt namelijk zelf een kort profiel aan van jouw eigenschappen en je geeft aan waar jij naar op zoek bent. Denk aan iemand uit jouw eigen regio, iemand van een bepaalde leeftijdscategorie of met een bepaald opleidingsniveau. Het systeem koppelt jou alleen aan mensen die aan jouw voorkeuren voldoen. Dat maakt de kans van slagen dus meteen een stuk groter! Maar ook andere datingwebsites doen dit, dus waarom een online speeddate en niet gewoon internetdaten? Het grootste risico van daten via het internet, is dat mensen niet zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Ze liegen in hun profiel over hun leeftijd of over hun gender, ze gebruiken foto’s die al heel oud zijn, die sterk bewerkt zijn of die ze gewoon van internet geplukt hebben. Met andere woorden: je kunt de profielen die je tegenkomt nooit echt vertrouwen. Bij de online speeddate zie je iemand meteen via een videoverbinding, hierdoor zie je mensen meteen echt zoals ze zijn.

Hoe werkt het?

Je wilt natuurlijk wel graag weten hoe een online speeddate van drankjedoen precies werkt, voordat je hier aan gaat beginnen. Eigenlijk is het heel eenvoudig. Jij maakt een kort profiel aan en zij zorgen voor matches. Vervolgens start de speeddating:

  • je zorgt dat je zondagavond op de juiste tijd achter je computer zit
  • je krijgt de eerste match te zien en kunt daar twee minuten mee praten
  • leuk gesprek? klik op verlengen en je kunt nog twee minuten kletsen
  • niet leuk? het gesprek wordt gesloten en je krijgt verbinding met de volgende date

Je hebt met de online speeddate dus eigenlijk verschillende voordelen: je hebt meteen beeld bij de persoon met wie je spreekt, je kunt het doen vanuit je eigen huis, je kunt mensen uit heel Nederland ontmoeten als je dit wilt en je zit niet uren vast in een date met iemand met wie jij geen klik hebt. Eigenlijk zitten er dus alleen maar voordelen aan! Als jij op zoek bent naar een partner, dan is het dus zeker de moeite waard om dit eens uit te proberen. Op de website van drankjedoen lees je meer over de mogelijkheden van de online speeddate en je kunt je hier ook meteen opgeven!