Hoe je van je verslaving af kunt komen

Het afkomen van een verslaving is geen pretje. Iedereen die heeft te kampen met een verslaving weet dit. Je zult dus sterk moeten zijn om van een verslaving zoals een alcoholverslaving af te komen. Omdat het lastig is zullen we je enkele tips geven die je kunt volgen om het te vergemakkelen, zodat jij hopelijk zo snel mogelijk van je verslaving af kunt komen.

Je hoeft het niet alleen te doen

Allereerst is het verstandig om hulp te zoeken. Hoewel deze stap misschien erg groot lijkt is het misschien wel het beste wat je kunt doen. Als je hulp hebt zal het proces namelijk een stuk dragelijker zijn, dan wanneer je in je eentje van je verslaving af wilt komen. Neem daarom eens contact op met een verslavingskliniek en kijk wat zij voor je kunnen betekenen.

Accepteer dat het tijd kost

Je moet accepteren dat het opgeven van drank even kan duren. Het zal niet van de ene op de andere dag gebeuren. Je hebt misschien het gevoel dat je maar een paar dagen zonder alcohol nodig hebt om afgekickt te zijn, maar het zal een stuk langer duren. Dus hoewel het moeilijk is om te stoppen met drinken, onthoud dan dat je de juiste beslissing neemt voor je toekomst.

Vul de leegte op

Bereid je lichaam en geest voor op het resultaat als je niet drinkt. Dat betekent dat je een lijst moet maken van alle dingen die je gaat doen als je niet drinkt. Weet hoe je zich voelt voordat je drinkt. Wat is je plan voor vandaag? Je kunt jezelf ook afleiden door iets positiefs en gezonds te doen, zoals sporten, goed eten of quality time doorbrengen met dierbaren. Een drankje drinken kan een instant high zijn, maar zonder de positieve gevoelens van beloning is het eigenlijk niet leuk meer.

Bron: https://www.connection-sggz.nl/