Lange slanke mensen goed gekleed

Photo by Tyler Nix on Unsplash

Ook al heb je niet de ideale maten: kleding moet iets goeds doen voor je lijf.

Niet elk lijf past in de standaard confectiematen. Te vol, te schriel of niet in de juiste verhoudingen. De overgrote meerderheid van de mensen hebben een afwijkende maat. In tegenstelling tot wat reclamebeelden je doen geloven. Daar komt steeds meer erkenning voor. In de beelden in bladen en op t.v. Maar ook in de markt van kleding zien we de nodige aanpassingen. Met lengtematen 6 en 7 hebben fabrikanten extra lange overhemden in hun collectie opgenomen. En raad eens? Het vindt gretig aftrek. Gewoon omdat weinigen de ideale maten hebben. En zeker niet een leven lang.

Tureluurs van slecht zittende kleding

Kleding die goed past zit het lekkerst. Het kan zelfs prioriteit hebben als je ‘s morgens uit je kledingkast kiest. Vandaag wil ik niet met mijn kleding bezig zijn. Het moet lekker en comfortabel dragen. Geen gepluk aan bovenkleding omdat het steeds van zijn plaats gaat. Een hemd weer in je broek stoppen of dat shirt nogmaals omlaag trekken? Je wordt er tureluurs van. Punt. Andere zaken vragen je aandacht. De lange T-shirts bieden dan uitkomst. 

​​Af en toe bijstellen

Vroeger paste dat goddelijke lijf nog in een kleine standaard maat. Een kledingstuk met je maat uit het rek pakken was meteen de juiste maat. In de loop van je leven verandert er veel. Je gewoonten en gedragingen. Je figuur gaat daar veelal in mee. De kans is groot dat de kledingmaat die je vroeger blindelings uit je kast kon halen niet meer past. Wees er alert op. Het is geen fraai gezicht wanneer de knoopjes van je overhemd onder spanning staan en de onderlaag  laten zien. Ook te royaal vallende kleding is lelijk. Stel af en toe je maat bij. Daar knapt het beeld van op.