De Duitse stad Cochem

Cochem

Voor veel Nederlanders is Duitsland een bekende vakantiebestemming. Echter is het niet voor iedereen helemaal duidelijk welke steden juist wel, of helemaal niet de moeite waard zijn. Een van de steden die wel de moeite waard is, is Cochem in Duitsland. De stad Cochem is een van de mooiste steden in het dal van de Moezel. Dit komt mede door het beroemde kasteel van de stad. Het kasteel van Cochem steekt ver boven de stad uit. Naast het opvallende kasteel, beschikt de stad over terrasjes en bijzondere woningbouw. 

Kasteel van Cochem

Stedentripje naar Cochem

Ben je van plan om binnenkort een stedentrip te maken? Dan is de Duitse stad Cochem misschien wel iets voor jou. Naast een weekendje weg, kun je de stad ook gebruiken om van een korte vakantie te genieten. De stad ligt langs de oevers van de rivier de Moezel, in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Door de ligging van het stadje, kun je een tocht maken over de rivier de Moezel. Door deze riviercruise zie je het opvallende kasteel al van een verre afstand. Naast deze riviercruise, is het ook mogelijk om plaats te nemen in een stoeltjeslift. De stoeltjeslift geeft je uitzicht over de hele stad. 

Marktplein van Cochem

Wat zijn leuke bezienswaardigheden in de stad?

Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden is de 200 jaar oude mosterdmolen. Deze mosterdmolen kun je bezoeken, tijdens dit bezoek krijg je een rondleiding van een mosterdmolenaar. Hij verteld je het een en het ander over de geschiedenis van de molen. Naast de bijzondere molen, is het ook leuk om het marktplein te bezoeken. Het historische marktplein van Cochem staat vol met ouderwetse- en schilderachtige huizen.